Rødbete- og appelsinsalat med ristede frø

Denne er god med pillede reker eller som tilbehør til andre retter. Det er du som bestemmer!

Ingredienser

  • 2 stk rødbeter
  • 4 stk Appelsiner
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 stk Lime, saft og skall
  • 1 dl Blanding av solsikkekjerner og gresskarkjerner
  • 1 potte Mynte

Slik gjør du

  1. Vask og kok betene. Dersom bladene sitter på, skjæres disse av. La det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking, de kokes med skall. Sjekk med en spiss kniv at de er møre.
  2. Skjær rødbetene i skiver og legg de på et fat. Skrell appelsinene, skjær de i skiver og legg de sammen med rødbetskivene. Ringle over olivenoljen, riv over limeskall og skvis på limesaft. Rist kjernene i en varm og tørr panne til de blir gyllenbrune. Pass på varmen så de ikke blir brent!
  3. Grovhakk mynten, og strø den og de ristede kjernene over salaten. Server!