Ingredienser
-
2
stk
rødbeter
-
4
stk
Appelsiner
-
2
ss
Olivenolje
-
1
stk
Lime, saft og skall
-
1
dl
Blanding av solsikkekjerner og gresskarkjerner
-
1
potte
Mynte
Slik gjør du
-
Vask og kok betene. Dersom bladene sitter på, skjæres disse av. La det være igjen omtrent 5 centimeter av stilkene slik at de ikke «blør» under koking, de kokes med skall. Sjekk med en spiss kniv at de er møre.
-
Skjær rødbetene i skiver og legg de på et fat. Skrell appelsinene, skjær de i skiver og legg de sammen med rødbetskivene. Ringle over olivenoljen, riv over limeskall og skvis på limesaft. Rist kjernene i en varm og tørr panne til de blir gyllenbrune. Pass på varmen så de ikke blir brent!
-
Grovhakk mynten, og strø den og de ristede kjernene over salaten. Server!