-
Start med vinaigretten. Skrell og skjær en pære i middelsstore biter og legg i en liten kjele. Tilsett vann, eddik, rosmarin og saften av sitronen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til pærebitene er helt myke.
-
Rist nøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de er gylne og den brune hinnen har sprukket opp. Legg dem over i et kjøkkenhåndkle, pakk det sammen og gni nøttene mot hverandre så hinnen slipper. Plukk ut nøttene, grovhakk dem og legg dem til side.
-
Skjær av endene og eventuelle stygge deler av fenniklene og skjær dem i løvtynne skiver på langs med en mandolin (ev. en skarp kniv). Skjær de to siste pærene i løvtynne skiver på langs. Skjær tynne flak av osten med en potetskreller.
-
Legg den kokte pæren i en foodprosessor sammen med væsken. Fjern rosmarinen. Tilsett honning og sennep og kjør det sammen til du har en fin puré. Hell i oljen og kjør den sammen igjen. Smak til med salt og pepper.
Vend sammen salaten og dressingen og topp med hasselnøtter.