Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing
Her har du en knallgod salat til rekelaget, spekelaget eller grillfesten.
20 min
Middels
Slik gjør du
Frisk salat med egg, ristede kjerner
- 1Rist gresskar-, solsikke- og pinjekjerner i en tørr stekepanne over middels lav varme til de er gylne. Legg dem til side.
- 2Kok eggene i 7 minutter, skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem.
- 3Skjær avokadoene i terninger. Del tomatene i to og skjær reddikene i tynne skiver. Vend
alle grønnsakene sammen med salatmiksen i en stor salatbolle. Del eggene i to og legg dem i. - 4Grovhakk dill og sjalottløk og legg i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, olje og sitronsaft.
- 5Kjør dressingen sammen til den er helt finhakket og smak den til med salt og pepper. Hell den over salaten og topp med ristede kjerner.
- 1