Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing
Her har du en knallgod salat til rekelaget, spekelaget eller grillfesten.
20 min
MiddelsSlik gjør du
Frisk salat med egg, ristede kjerner
- Rist gresskar-, solsikke- og pinjekjerner i en tørr stekepanne over middels lav varme til de er gylne. Legg dem til side.
- Kok eggene i 7 minutter, skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem.
- Skjær avokadoene i terninger. Del tomatene i to og skjær reddikene i tynne skiver. Vend alle grønnsakene sammen med salatmiksen i en stor salatbolle. Del eggene i to og legg dem i.
- Grovhakk dill og sjalottløk og legg i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, olje og sitronsaft.
- Kjør dressingen sammen til den er helt finhakket og smak den til med salt og pepper. Hell den over salaten og topp med ristede kjerner.