Grillet hjertesalat-taco med laks

Disse hjertesalat-tacoene med laks er både gode og enkle å lage.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 stk laksefilet 125 gram uten skinn
  • 4 stk hjertesalat
  • 0,5 stk granateple
  • 2 stk avocado
  • 6 ss lettmajones
  • 0,5 ts sriracha (styr styrken selv)
  • 1 liten neve frisk koriander
  • saften av en halv lime
  • nykvernet pepper
  • olivenolje
  • nøytral olje til pensling av laks før grilling
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Del hjertesalatene i to. Salte laksefiletene lett og la dem hvile med saltet på i 10 minutter.
  2. Når fisken er romtemperert, griller du den forsiktig på begge sider. Husk å pensle med olje før du legger den på. Den trenger ca. 1 minutt på hver side på høy temperatur. Ta laksen av grillen og la den hvile.
  3. Rør sammen lettmajones og sriracha.
  4. Del avokadoene i to, ta ut steinene og fjern skallet. Kutt fruktkjøttet i terninger og knus det med en gaffel. Smuldre laksen og bland den med avokadoen. Laksen skal være saftig og enkel å blande med avokadoen. Smak til med limesaft, salt og litt pepper om du vil.
  5. Grill hjertesalaten på snittflaten. Skjær så ut stilken og spre bladene ut. Anrett ved å legge avokado- og laksespread i bladene, ha over sriracha-dressing, fersk koriander og granateplefrø.