Grønnkålsalat med granateple og edamer

Syns du salat er kjedelig mat? Da har du ikke smakt denne gode grønnkålsalaten!

Ingredienser

Grønnkålsalat med granateple og edamer

  • 1 dl Mandler
  • 150 g Grønnkål
  • Ca. 0,8 dl Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 0,5 stk Granateple
  • 100 g Edamer
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 ts Dijonsennep
  • 30 g Grana Padano, kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og rist mandlene gylne og sprø på et stekebrett. Avkjøl og grovhakk dem.
  2. Legg grønnkålen i en stor bolle. Hell over 1 ss olje og en klype salt og klem kålen sammen med fingrene til den mykner.
  3. Plukk ut granateplefrøene, skjær osten i 1 cm store terninger og legg dem i sammen med nøttene. Riv over skallet på sitronen på den fineste settingen på rivjernet.
  4. Pisk sammen resten av oljen med saften fra sitronen, finhakket hvitløk og sennep. Smak til med salt og pepper.
  5. Vend dressingen inn i salaten, riv over Grana Padano og server.