Honningmelonsalat med syltet sjalottløk og fennikel

På jakt etter noe nytt til speke- eller grillmaten? Prøv denne salaten.

Ingredienser

Honningmelonsalat med syltet sjalottløk og fennikel

  • 4 stk Sjalottløk
  • 1 dl Eplesidereddik
  • 2 ss Sukker
  • 2 ts Salt
  • 1 dl Salte pistasjnøtter med skall
  • 0,5 stk Honningmelon
  • 1 stk Fennikel
  • 2 ss Kapers, gjerne med stilk
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 1 stor neve Frisk mynte ev. basilikum
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Snitt sjalottløken i tynne skiver og legg den i en skål.
  2. Kok opp eddik, sukker og salt, rør om til alt sukkeret er løst opp og hell blandingen over løken. La den avkjøles.
  3. Rens pistasjnøttene og grovhakk dem.
  4. Skjær melonen i smale båter og fennikelen i løvtynne skiver på langs. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin. Spar bladene til pynt. Legg melon og fennikel i en stor bolle.
  5. Tilsett sjalottløken, 2 ss av syltelaken, kapers, olje, mynteblader og en god klype salt og pepper. Vend salaten godt sammen og topp med nøtter og fennikelblader.