Mangosalat med avokado og basilikum
Denne friske, gode salaten passer til det meste.
Slik gjør du
-
Skjær ut filetene fra mangoen langs stenen, fjern skallet og skjær frukten i tynne skiver/terninger. Du skal bruke mango i dressingen også, så bruk gjerne de fine bitene i salaten og avskjæret rundt stenene i dressingen.
-
Del avokadoene i to, løft ut fruktkjøttet med en skje og skjær dem i skiver/terninger. Skjær rødløken i tynne båter, reddikene i tynne skiver og riv salaten i mindre biter.
-
Legg alt i en stor salatbolle sammen med litt grovhakket basilikum, hell over dressingen og vend salaten forsiktig sammen. Topp med sesamfrø.
-
Skrell og skjær alt fruktkjøttet av mangoen. Legg det i en blender sammen med hvitløk, limesaft, olje, honning og en klype salt.
-
Kjør det sammen til en jevn dressing. Tilsett basilikumbladene (spar noen til servering) og pulsér det raskt sammen for å unngå å ødelegge den fine gulfargen på dressingen. Smak til med mer salt.