Ingredienser
-
2
stk
gulrøtter
-
4
stk
Beter
-
100
gram
Hodekål
-
2
stk
Grønne epler
-
4
stk
Sjalottløk
-
1
pakke
Bønner hvite store
-
3
ss
Sitronsaft
-
0,5
dl
Olivenolje
-
1
ss
Chiafrø
-
1
ss
Honning
-
1
fedd
Hvitløk
-
1
klype
Salt og pepper
-
1
dl
Ristede solsikkekjerner
-
1
klype
Gressløk
Slik gjør du
-
Skrell og rasp gulrøttene grovt, eller lag lange strimler med mandolin eller ostehøvel. Skrell betene og skjær dem i tynne skiver. Skjær kålen i fine strimler og eplene i tynne skiver. Bland alt sammen. Skrell løken og skjær den i ringer. Ha løk og hvite bønner i salaten. Bland sammen.
Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Tørrist solsikkekjerner i en stekepanne.
Server råkostsalaten med chiafrø- dressing, ristede solsikkekjerner og friske urter.