Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple
Prøv denne gode salaten som middagstilbehør eller egen rett.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne over middels varme til den brune hinnen sprekker opp og nøttene har fått en gyllen farge. Avkjøl dem og gni av hinnene.
- 2Rens rosenkålen for stygge blader og snitt dem løvtynt med en skarp kniv, evt. med en mandolin.
- 3Legg dem i en stor blandebolle, hell over 1 ss olje og en klype salt og klem alt godt sammen til bladene har myknet.
- 4Skjær eplene i tynne skiver, deretter i staver. Skjær løken i tynne båter.
- 5Pisk sammen resten av oljen med sitronsaft og honning og smak til med salt og pepper.
- 6Vend salaten godt sammen med dressingen. Topp med grovhakkede nøtter, riv over osten med en potetskreller og avslutt med litt ekstra pepper.
- 1