Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple

Prøv denne gode salaten som middagstilbehør eller egen rett.

20-40 min
Middels
Rosenkålsalat med hasselnøtter, Grana Padano og eple

Slik gjør du

    1. 1
      Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne over middels varme til den brune hinnen sprekker opp og nøttene har fått en gyllen farge. Avkjøl dem og gni av hinnene.
    2. 2
      Rens rosenkålen for stygge blader og snitt dem løvtynt med en skarp kniv, evt. med en mandolin.
    3. 3
      Legg dem i en stor blandebolle, hell over 1 ss olje og en klype salt og klem alt godt sammen til bladene har myknet.
    4. 4
      Skjær eplene i tynne skiver, deretter i staver. Skjær løken i tynne båter.
    5. 5
      Pisk sammen resten av oljen med sitronsaft og honning og smak til med salt og pepper.
    6. 6
      Vend salaten godt sammen med dressingen. Topp med grovhakkede nøtter, riv over osten med en potetskreller og avslutt med litt ekstra pepper.

Lignende oppskrifter