Salat med blåmuggost, pære og karamelliserte valnøtter

Lag denne salaten full av spennende smaker.

Ingredienser

Salat med blåmuggost, pære og karamelliserte valnøtter

  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stor neve valnøtter
  • 1 ss honning
  • Flaksalt
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 stk pære
  • 100 g blåmuggost
  • 8 stk dadler (kan sløyfes)
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Ca. 5 ss olivenolje
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Riv salatbladene i grove biter og legg dem i en stor bolle.
  2. Rist valnøttene gylne på middels varme i en tørr stekepanne, vend dem inn i honningen og stek dem til honningen bobler. Strø over en klype salt og cayennepepper og avkjøl dem på en tallerken.
  3. Skjær pæren i løvtynne skiver på langs (bruk gjerne en mandolin) og legg dem i sammen med salaten, valnøttene, osten smuldret i grove biter og dadlene skåret i skiver.
  4. Pisk sammen sennep og eddik. Hell i 4-5 ss olje gradvis mens du pisker, til du har en kremet dressing. Smak til med salt og nykvernet pepper og vend inn i salaten ved servering.