Salat med blåmuggost, pære og karamelliserte valnøtter

Salat med blåmuggost, pære og karamelliserte valnøtter

Lag denne salaten full av spennende smaker.

20 min
Middels

Slik gjør du

Salat med blåmuggost, pære og karamelliserte valnøtter

  1. Riv salatbladene i grove biter og legg dem i en stor bolle.
  2. Rist valnøttene gylne på middels varme i en tørr stekepanne, vend dem inn i honningen og stek dem til honningen bobler. Strø over en klype salt og cayennepepper og avkjøl dem på en tallerken.
  3. Skjær pæren i løvtynne skiver på langs (bruk gjerne en mandolin) og legg dem i sammen med salaten, valnøttene, osten smuldret i grove biter og dadlene skåret i skiver.
  4. Pisk sammen sennep og eddik. Hell i 4-5 ss olje gradvis mens du pisker, til du har en kremet dressing. Smak til med salt og nykvernet pepper og vend inn i salaten ved servering.