Tomatsalat med mozarella

En god og enkel tomatsalat som kan serveres som tilbehør til middagen.

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Riv brødet i grove terninger og spre dem utover et stekebrett. Hell over ca. 2 ss olivenolje og strø på et par klyper salt. Rist dem i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
  2. Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med hvitvinseddik og balsamico. La blandingen hvile i 15 minutter.
  3. Skjær fire av de store tomatene i grove terninger og del cherrytomatene i to. Riv osten i grove biter med fingrene og legg dem på et stort serveringsfat med tomatene.
  4. Legg i krutongene og bladene fra basilikumen – spar 5 blader til dressingen. Vend alt sammen. Del de siste to tomatene i to og riv den med snittsiden inn på et rivjern. Kast skallet. Legg fruktkjøttet sammen med sjalottløkblandingen, de fem basilikumbladene (grovhakket), 0.5 dl olivenolje og en klype salt.
  5. Skrell hvitløken, legg knivbladet mot den og gi den et hardt slag. Legg den i dressingen, rør godt sammen og smak til med salt. La dressingen hvile i 10 minutter, fjern hvitløken og hell den over salaten.