-
Forvarm ovnen til 190 grader. Riv brødet i grove terninger og spre dem utover et stekebrett. Hell over ca. 2 ss olivenolje og strø på et par klyper salt. Rist dem i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
-
Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med hvitvinseddik og balsamico. La blandingen hvile i 15 minutter.
-
Skjær fire av de store tomatene i grove terninger og del cherrytomatene i to. Riv osten i grove biter med fingrene og legg dem på et stort serveringsfat med tomatene.
Legg i krutongene og bladene fra basilikumen – spar 5 blader til dressingen. Vend alt sammen. Del de siste to tomatene i to og riv den med snittsiden inn på et rivjern. Kast skallet. Legg fruktkjøttet sammen med sjalottløkblandingen, de fem basilikumbladene grovhakket, 0.5 dl olivenolje og en klype salt.
-
Skrell hvitløken, legg knivbladet mot den og gi den et hardt slag. Legg den i dressingen, rør godt sammen og smak til med salt. La dressingen hvile i 10 minutter, fjern hvitløken og hell den over salaten.