Tomatsalat med mozarella

En god og enkel tomatsalat som kan serveres som tilbehør til middagen.

20-40 min
Middels
Tomatsalat med mozarella

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 190 grader. Riv brødet i grove terninger og spre dem utover et stekebrett. Hell over ca. 2 ss olivenolje og strø på et par klyper salt. Rist dem i ovnen til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
    2. 2
      Finhakk sjalottløken og legg den i en skål med hvitvinseddik og balsamico. La blandingen hvile i 15 minutter.
    3. 3
      Skjær fire av de store tomatene i grove terninger og del cherrytomatene i to. Riv osten i grove biter med fingrene og legg dem på et stort serveringsfat med tomatene.
    4. 4
      Legg i krutongene og bladene fra basilikumen – spar 5 blader til dressingen. Vend alt sammen. Del de siste to tomatene i to og riv den med snittsiden inn på et rivjern. Kast skallet. Legg fruktkjøttet sammen med sjalottløkblandingen, de fem basilikumbladene (grovhakket), 0.5 dl olivenolje og en klype salt.
    5. 5
      Skrell hvitløken, legg knivbladet mot den og gi den et hardt slag. Legg den i dressingen, rør godt sammen og smak til med salt. La dressingen hvile i 10 minutter, fjern hvitløken og hell den over salaten.

Lignende oppskrifter