Waldorfsalat

Waldorfsalat hører til på julens koldtbord og sammen kalkunmiddagen.

Ingredienser

Waldorfsalat

  • 4 dl Røde druer
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 2 dl Valnøtter
  • 2 ss Majones
  • 2 ss Yoghurt naturell
  • 1 ss Sitronsaft
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 stk Hjertesalat
  • 1 stk Grønt eple
  • 5 stilker Stangselleri
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Vend druene i 1 ss olje og en klype salt og pepper, og bak i ca. 10 minutter i ovnen.
  2. Legg i valnøttene. La det steke til druene har fått litt farge og nøttene er gylne.
  3. Rør sammen 2 ss olje, majones, yoghurt, sitronsaft og sennep. Smak til med salt og pepper.
  4. Finsnitt salaten. Skjær eplet i tynne skiver, deretter i små staver. Skjær sellerien i tynne skiver.
  5. Vend alt inn i dressingen sammen med druene og halvparten av persillen (grovhakket). Hell over druesaften fra stekeplaten.
  6. Server salaten toppet med hakkede nøtter og resten av persillen.