Puré av sellerirot og eple

Ha eplebiter i sellerirotpuréen for å tilføre litt herlig syrlighet og sødme til et ellers tradisjonelt tilbehør. Smaker spesielt godt til viltkjøtt!

40-60 min
Middels
Puré av sellerirot og eple

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær selleriroten i jevne, små biter.
    2. 2
      Skrell eplene, fjern kjernen og kutt i terninger.
    3. 3
      Ha alt over i en kasserolle og fyll på med vann til det dekker alle ingrediensene.
    4. 4
      Gi det et oppkok og la det koke videre til sellerirotbitene er møre, ca. 20 minutter. Sjekk underveis med en kniv, Bitene skal være møre når de er klare.
    5. 5
      Hell av kokevannet, og damp sellerien tørr.
    6. 6
      Ha i crème fraîche og smør. Kjør blandingen til en glatt puré, med stavmikser eller en hurtigmikser.
    7. 7
      Smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med et par epleskiver eller friske urter ved servering.