Urterub til fisk

Dette er en enkel og god urterub til fisk.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 ss tørket basilikum
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ss tørket persille
  • 1 ss tørket timian
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 stk sitron, bare skallet
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du

  1. Ha urtene og pepperet i en morter og knus til en fin blanding. Alternativt kan du legge blandingen i en plastpose og rulle over med en kjevle.
  2. Vask sitronen og riv skallet fint med et rivjern. Finhakk hvitløken og urtene.
  3. Rør sammen urtene, hvitløken, sitronskallet, pepper og olivenolje i en bolle. Tilsett saltet til slutt og bland godt.
  4. Gni krydderblandingen godt inn i fisken. La den hvile i 30 minutter før grilling, slik at smakene får satt seg.