Laks- og ananas-sticks med brokkolisalat

Dette er dagens grillmiddag!

Ingredienser

Laks- og ananas-sticks

  • 1 pk Sticks-pinner
  • 1 pk Laksefilet uten skinn 4x125g
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Sukker
  • 0,5 stk Ananas

Brokkolisalat

  • 1 stk Brokkoli
  • 1 pk Apetina
  • 4 skiver Bacon
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 stk Sitron
  • Nykvernet pepper
  • 1 pose Ruccula
  • 1 ss Granateplekjerner

Slik gjør du

  1. Dryss salt og sukker over laksefiletene og la dem ligge i 10 minutter.
  2. Legg ca. 12 Sticks i vann. Skyll av og tørk filetene godt før du skjærer dem i biter på 3 x 3 cm. Laksen skal nå være romtemperert.
  3. Rens ananasen og skjær den i biter på 3 x 3 cm. Tre alle fiske- og ananasbitene på Sticks-pinner, pensle dem med olje og grill dem på aluminiumsfolie i ca. 30 sekunder på hver side.
  4. La dem hvile i 2-3 minutter.
  5. Del brokkolien i buketter, kok dem i ca. 1 minutt i lettsaltet vann og avkjøl dem i iskaldt vann.
  6. Legg dem i en stor plastboks sammen med Apetinaen brutt opp i grove biter. Skjær baconet i tynne strimler, sprøstek dem i en panne og legg dem i.
  7. Rør sammen 2 ss olivenolje, sennep og saften fra sitronen i en liten bolle. Hell blandingen over brokkolimiksen, krydre med litt pepper, sett på lokk og rist godt slik at alt blir dekket.
  8. Skjær av toppen på granateplet. Riss gjennom skallet med en kniv rett ut for skilleveggene. Brekk delene fra hverandre og ta ut granateplekjernene.
  9. Fordel salaten på tallerkener, dryss over ruccula og granateplekjerner og topp med grillspyd.