Sticks med sild, rødbeter og småpoteter med urtedip

Julemat betyr for mange tradisjonsmat, men tradisjonsmaten kan serveres på mange forskjellige måter.

Ingredienser

Sticks med sild, rødbeter og småpoteter

  • 6 stk Kryddersildfileter
  • 12 stk Sticks trepinner
  • 12 stk Småpoteter
  • Ca. 2 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 2 stk Rødbeter, ferdig kokt

Dip

  • 0,5 stk Rødløk
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2-3 ts Pepperrotkrem
  • 0,25 stk Sitron
  • 1 liten neve Frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kok potetene møre, hell av vannet og legg dem på et stekebrett.
  2. Hell over oljen, vend dem godt inn og strø på en god klype salt og pepper. Bak dem til de har blitt gylne og sprø, ca. 20 minutter. Avkjøl dem.
  3. Del sildefiletene i passende biter. Skjær rødbetene i biter på ca. 3 x 3 cm.
  4. Tre poteter, rødbeter og sild på sticks.
  5. Pisk sammen finhakket rødløk, crème fraîche, pepperrotkrem og sitronsaft. Rør inn finhakket gressløk (spar gjerne litt til pynt).