Svinesticks med grillet purre- og chevresalat

Det finnes mange gode alternativer til den vanlige grønne salaten. Prøv denne med ost og purre sammen med svinesticks.

Ingredienser

Svinesticks med grillet purre- og chevresalat

  • 2 pk Folkets svinesticks chorizo
  • 5-6 stk Tynne purrer
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 dl Hasselnøtter
  • 2 ss Balsamicoeddik
  • Ca. 150 g Chevre

Slik gjør du

  1. Varm opp grillen. Grill sticksene over direkte varme til de har fått fine grillmerker og akkurat er gjennomstekt.
  2. Del purrene i to på langs og skyll dem godt. Pensle snittsiden med olje og strø på salt og pepper.
  3. Rist hasselnøttene over middels varme i en tørr stekepanne til den brune hinnen sprekker opp. Avkjøl dem og gni av hinnen. Grovhakk nøttene og legg dem til side.
  4. Grill purrene over indirekte varme til de har fått fine grillmerker og har myknet. Legg dem på et serveringsfat.
  5. Hell over resten av oljen og balsamicoeddiken, strø over nøttene, en ekstra klype salt og chevre revet i grove biter.
  6. Server sticks sammen med purre- og chevresalat.