Grønnsakssuppe på restemat

Ikke kast gårsdagens middag. Lag suppe av restematen.

Ingredienser

Grønnsakssuppe

  • 2 ss Olivenolje
  • 1 stk Gul løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 l Vann
  • 2 ss Tomatpure
  • 2 terninger Grønnsaksbuljong
  • 1 kg Blandede grønnsaker, f.eks brokkoli, purre, kålrot, stangselleri, blomkål, gulrot og sellerirot
  • Rester av kjøtt i biter, feks kylling eller pølser
  • Brød til servering
  • 1 neve Frisk persille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk. Del grønnsakene i ca like store biter.
  2. Varm litt olje i en stor gryte. Surr løk og hvitløk til løken er blank. Ha i grønnsakene som trenger lengst koketid først, deretter de som trenger mindre tid etterhvert. La alt surre litt sammen med løken.
  3. Tilsett vann, tomatpure og buljong. La alt koke til grønnsakene er myke. Grønnsaker som trenger kortere koketid som eksempelvis cherrytomat eller squash legger du i helt mot slutten.
  4. Varm til slutt opp kjøttrester i suppen. Server gjerne med grovt brød og frisk persille.