Gulrotsuppe med mandler, krutonger og bløtkokt egg

Suppe passer perfekt på dager der du trenger noe godt og enkelt, eller noe som varmer litt ekstra.

20-40 min
Middels
Gulrotsuppe med mandler, krutonger og bløtkokt egg
Tips!

Har du friske urter eller urter i fryseren? Finhakk og strø over før servering så ser maten ekstra delikat ut, man spiser tross alt med øynene.

Slik gjør du

  1. Gulrotsuppe

    1. 1
      Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne strimler (på denne måten vil tilberedningstiden være veldig rask!).
    2. 2
      Knus og finhakk hvitløksfedd. Varm en kjele med litt olje i, ha i hvitløk. Sørg for at den bare surrer, ikke brenner seg. Tilsett gulrøtter i strimler, buljong, vann og fløte.
    3. 3
      Vask og tørk appelsinen godt, skjær av skallet (ikke det hvite) og skjær så ii passe munnfuller av biter, heller litt mindre enn større. Legg appelsinbitene i suppa. La alt koke sammen til gulrøttene er møre og du kan stikke en kniv gjennom.
    4. 4
      Tilsett smør og olivenolje og kjør suppen helt jevn med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og sitronsaft.
  2. Topping

    1. 1
      For toppingen lager du krutonger av brødet ved å rive det i grove terninger og steke dem sprø i et par skjeer olje på middels til høy varme i en panne. Bløtkok eggene i ca. 6,5 minutter slik at de blir smilende, avkjøl dem og skrell dem forsiktig. Grovhakk mandlene. Server suppa rykende varm med krutonger, hakkede mandler og delte egg.