Potetsuppe med røkt kjøttpølse
Her får du oppskriften på en mettende, god suppe med poteter, grønnsaker og potet i samme gryte.
Slik gjør du
-
Skjær løken i grove terninger.
-
Fjern den mørkeste delen på purren – denne kan brukes til topping til de voksne. Skyll bort eventuelle jordrester på den lyse delen og skjær den i grove skiver.
-
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme, legg i purre, løk og en klype salt og stek grønnsakene til de har myknet litt, men ikke fått farge, ca. 5 minutter.
-
Skrell potetene (eller skrubb dersom det er nypoteter) og skjær dem i grove terninger. Legg dem i kjelen med purren og løken.
-
Ha i kokende vann og buljongterningene. Gi det et oppkok og la det putre til potetene er helt myke.
-
Kjør alt sammen til en jevn og fin suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper.
-
Skjær pølsene i tynne skiver og stek dem til de har fått en fin stekeskorpe. Server suppen toppet med pølser og eventuelt restene av purren, finsnittet.