Potetsuppe med røkt kjøttpølse
Her får du oppskriften på en billig, mettende, god one-pot suppe.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Potetsuppe med røkt kjøttpølse
- Skjær løken i grove terninger.
- Fjern den mørkeste delen på purren – denne kan brukes til topping til de voksne. Skyll bort eventuelle jordrester på den lyse delen og skjær den i grove skiver.
- Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme, legg i purre, løk og en klype salt og stek grønnsakene til de har myknet litt, men ikke fått farge, ca. 5 minutter.
- Skrell potetene (eller skrubb dersom det er nypoteter) og skjær dem i grove terninger. Legg dem i kjelen med purren og løken.
- Ha i kokende vann og buljongterningene. Gi det et oppkok og la det putre til potetene er helt myke.
- Kjør alt sammen til en jevn og fin suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper.
- Skjær pølsene i tynne skiver og stek dem til de har fått en fin stekeskorpe. Server suppen toppet med pølser og eventuelt restene av purren, finsnittet.