Potetsuppe med røkt kjøttpølse

Her får du oppskriften på en billig, mettende, god one-pot suppe.

20-40 min
Middels
Potetsuppe med røkt kjøttpølse
Tips!

Du kan erstatte purre med blomkål dersom du ønsker det.

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær løken i grove terninger.
    2. 2
      Fjern den mørkeste delen på purren – denne kan brukes til topping til de voksne. Skyll bort eventuelle jordrester på den lyse delen og skjær den i grove skiver.
    3. 3
      Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme, legg i purre, løk og en klype salt og stek grønnsakene til de har myknet litt, men ikke fått farge, ca. 5 minutter.
    4. 4
      Skrell potetene (eller skrubb dersom det er nypoteter) og skjær dem i grove terninger. Legg dem i kjelen med purren og løken.
    5. 5
      Ha i kokende vann og buljongterningene. Gi det et oppkok og la det putre til potetene er helt myke.
    6. 6
      Kjør alt sammen til en jevn og fin suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt og pepper.
    7. 7
      Skjær pølsene i tynne skiver og stek dem til de har fått en fin stekeskorpe. Server suppen toppet med pølser og eventuelt restene av purren, finsnittet.