Grillribbe av svin med grillede grønnsaker og bønne- og pinjekjernedip
Tre grønnsakene på spyd og server dem med grillribbe og hjemmelaget dip.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Grillribbe av svin med grillede grønnsaker
- Varm opp grillen. Dersom du bruker grillspyd av tre, bløtlegg dem i vann.
- Skjær squashen og auberginen i seks båter på langs, deretter i tre på tvers.
- Hold hver asparges mellom fingrene, bøy forsiktig til de brekker og kast den trevlete enden.
- Tre alle grønnsakene på hver sine spyd, pensle med olje og strø over litt salt.
- Grill grillribben og grønnsakene over direkte varme til grønnsakene er møre og kjøttet så vidt er gjennomstekt. Server sammen med dippen.
Bønne- og pinjekjernedip
- Varm opp olje og pinjekjerner over middels lav varme i en liten kjele og rør om til pinjekjernene har fått en fin og gyllen farge. Fjern kjelen fra varmen.
- Fisk ut pinjekjernene med en liten sil og la dem renne av seg over en skål. Tørk dem ferdig på et tørkepapir.
- Tilsett finrevet hvitløk og chilipulver i oljen og la den avkjøles litt.
- Skyll bønnene og hell dem i en blender sammen med salt, pepper, 3⁄4 av pinjekjernene, sitronsaft og et par spiseskjeer kaldt vann. Kjør det sammen til du har en myk puré.
- La motoren gå mens du gradvis heller i oljen. Tilsett mer kaldt vann dersom du ønsker en tynnere konsistens.
- Server dippen i en skål toppet med resten av pinjekjernene.