Kokt svineknoke med rotmos og krutonger

Kokt svineknoke med rotmos og krutonger

En deilig høstrett!

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Svineknoker

  1. Skyll knokene i kaldt vann. Legg dem i en kjele og hell på vann til knokene dekkes. La det koke opp og skum av kokevannet.
  2. Skrell gulrot, persillerot og løk. Skjær dem i biter og legg i kjelen. Tilsett pepperkorn og laurbærblad.
  3. Demp varmen og la kjøttet småkoke på svak varme under lokk i 1 time. Kjøttet er ferdig når det løsner lett fra benet. Sett kjelen til side.

Rotmos

  1. Skrell kålrot, gulrøtter og poteter til mosen og skjær i biter. Legg alt i en kjele. Tilsett litt av kraften fra knokene sam- men med vann til det dekker grønnsakene. La det koke i ca. 30-35 minutter til alt er mørt. Hell av og sett til side litt av kokevannet.
  2. Mos rotgrønnsakene med en potetstamper eller gaffel. Lag ikke mosen for glatt, den skal inneholde noen biter. Spe mo- sen med litt av kokekraften og smak til med salt og pepper.
  3. Server kjøttet med rotmos, hakket persille og krutonger stekt i olivenolje.