Spareribs med syltet vannmelonskall
Prøv å sylte skallet fra vannmelonen. Kjempegodt tilbehør til grillmaten.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Spareribs
- Start med å sylte vannmelonskallet over natten. Varm opp grillen.
- Skjær agurken i to på langs, deretter i skiver. Snitt vårløken fint på skrått.
- Grill spareribsene over direkte varme til de er gjennomvarme
- Kok risen etter anvisning på pakken.
- Server sparribs sammen med syltet vannmelonskall og ris toppet med agurk, vårløk og sesamfrø.
Syltet vannmelonskall
- Skrell av det ytterste, grønne laget på vannmelonskallet med en potetskreller og kast det.
- Skjær skallet i biter på ca. 1 x 3 cm og legg det til side. Skjær ingefæren i skiver og legg i en kjele sammen med resten av ingrediensene - bortsett fra vannmelonskallet.
- Gi blandingen et oppkok og la det putre til sukkeret har løst seg opp. Legg i vannmelonskallet og la det småkoke til det har myknet litt, ca. 5-10 minutter.
- Avkjøl og hell over på et stort sylteglass. Pass på at alle bitene er godt dekket av lake. Etter en natt i kjøleskapet er de klare.