Ytrefilet av svin med panzellasalat
Lag en god middag av svinefilet og salat.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Ytrefilet av svin med panzellasalat
- Varm opp grillen og forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme.
- Grill kjøttet først over direkte varme for fine grillmerker, deretter ferdig over indirekte varme dersom det behøves.
- Riv brødet opp i grove krutongbiter, legg dem på et stekebrett, hell over 3 spiseskjeer olje og vend dem godt inn.
- Strø over et par gode klyper flaksalt og rist dem i ovnen til de er gylne og sprø på utsiden, ca. 10-20 minutter. Snu på dem underveis.
- Grill paprikaene over direkte varme til de er godt brent rundt hele. Avkjøl dem i en lukket plastpose eller under et klede før du drar av skallet, deler paprikaene i to og fjerner frø og kjernehus. Snitt dem i tynne strimler og legg dem i en bolle.
- Tilsett rødløk skåret i tynne båter, finrevet hvitløk, eddik, chilipulver, oregano, 1 teskje flaksalt, en halv teskje nykvernet pepper og 1,2 desiliter olivenolje.
- Vend alt godt sammen før du vender inn grovhakket salami og krutonger og lar alt godgjøre seg i en halvtime.
- Vend inn basilikumbladene i salaten og topp med mozzarellaen revet i grove biter.