Eggerøre

Eggerøre er et must når du inviterer til spekelag. Enkelt og veldig godt.

Ingredienser

Eggerøre

  • 8 stk Egg
  • 2 ss Flytende margarin
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • Frisk gressløk til servering, kan sløyfes

Slik gjør du

  1. Varm opp margarin i en stekepanne (gjerne teflon) over middels til lav varme. Pisk eggene lett sammen med en klype salt i en bolle.
  2. Når margarinen bobler, heller du i eggene. Rør raskt i en liten sirkelbevegelse til eggene så vidt former små klumper. Unngå stekeskorpe.
  3. Rør nå i større, rettere bevegelser til du har større biter i eggerøren. Fjern pannen fra varmen mens eggene fortsatt er ganske våte. De vil fortsette å steke i sin egen varme mens du rører.
  4. Når det kun er noen små våte partier igjen, er eggerøren ferdig. Bløt og saftig.
  5. Server toppet med nykvernet pepper og finhakket gressløk.