Grillet aubergine med nøtteolje og yoghurt

Denne retten kombinerer grillet aubergine med en rik nøtteolje og frisk yoghurt – en smakfull og balansert rett som passer både som forrett og tilbehør.

Ingredienser

Aubergine

  • 500 gram aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 klype salt og pepper

Saltet yoghurt

  • 4 dl gresk yoghurt
  • 1 ts flaksalt
  • 0,5 stk sitron

Nøtteolje

  • 1 dl valnøtter
  • 6 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 potte frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Skjær auberginen i skiver på langs, ca. 1 cm tykke. Strø over salt og la det stå i noen minutter for å trekke ut litt fuktighet.
  2. Tørk av auberginen med tørkepapir og pensle skivene med olje og litt salt og pepper.
  3. Grill dem i et par minutter på hver side til de har tydelige grillmerker og kjøttet er mykt.
  4. Bland yoghurten med salt, sitronsaft og finrevet skall. Sett til side.
  5. Rist valnøttene gylne og sprø i en tørr stekepanne på middels varme. Grovhakk eller knus dem lett og bland med olje, finrevet hvitløk, chilipulver og 1 dl finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
  6. Spre yoghurten utover et serveringsfat, legg på auberginen og hell over nøtte-miksen. Dander med masse friske, hele basilikumblader og server.