Grillet aubergine med nøtteolje og yoghurt

Denne retten kombinerer grillet aubergine med en rik nøtteolje og frisk yoghurt – en smakfull og balansert rett som passer både som forrett og tilbehør.

20-40 min
Middels
Grillet aubergine med nøtteolje og yoghurt

Slik gjør du

  1. Aubergine

    1. 1
      Skjær auberginen i skiver på langs, ca. 1 cm tykke. Strø over salt og la det stå i noen minutter for å trekke ut litt fuktighet.
    2. 2
      Tørk av auberginen med tørkepapir og pensle skivene med olje og litt salt og pepper.
    3. 3
      Grill dem i et par minutter på hver side til de har tydelige grillmerker og kjøttet er mykt.
  2. Saltet yoghurt

    1. 1
      Bland yoghurten med salt, sitronsaft og finrevet skall. Sett til side.
  3. Nøtteolje

    1. 1
      Rist valnøttene gylne og sprø i en tørr stekepanne på middels varme. Grovhakk eller knus dem lett og bland med olje, finrevet hvitløk, chilipulver og 1 dl finhakket basilikum. Smak til med salt og pepper.
    2. 2
      Spre yoghurten utover et serveringsfat, legg på auberginen og hell over nøtte-miksen. Dander med masse friske, hele basilikumblader og server.

Lignende oppskrifter