-
Bland gjær, vann og sukker i en bakebolle. Bland inn melet med en tresleiv. Dekk med plastfolie og la det hvile på benken i 10 minutter. Rør så inn rømme, smeltet smør og salt til alt er helt blandet. Bruk gjerne fingrene. Dekk til med plasten igjen og la stå på et lunt sted i 2 timer.
-
Slå ned deigen og la den stå i ytterligere 2 timer. Strø minimalt med hvetemel på benken, hell ut deigen og form 4-6 like emner. Prøv å bruke så lite mel til utformingen som mulig for å unngå at deigen blir tørr. Bruk så håndflatene og tyngdekraften og dra ut deigen så tynt som mulig, som en pizzadeig. De er nå klare for grillen.
-
Dra av rosmarinbladene fra kvisten og strø en liten håndfull over hvert emne. Press dem forsiktig nedi med fingrene. Smør risten med olje og stek et og et brød på grillen – først med rosmarinsiden opp, deretter ned, ca. 3 minutter på hver side. Server rykende varme med ekstra olivenolje og salt over.