Kryddersmør i tre varianter

Lag ditt eget kryddersmør med urter, chili-lime eller pepper & ost.

20 min
Middels
Kryddersmør i tre varianter

Slik gjør du

  1. Grønne urter- og hvitløksmør

    1. 1
      Grønne urter- og hvitløksmør: Finhakk urtene og hvitløken eller kjør dem i en foodprosessor. Tilsett smør, sitronskall, salt og pepper og kjør eller bland raskt sammen.
    2. 2
      Spre smøret utover i en linje på et bakepapir og rull det sammen til en tykk pølse. Pakk godt inn i plastfolie og legg i frysen. Etter en time har smaken satt seg på smøret og du kan skjære pene skiver av smøret.
  2. Pepper, pecorino og grana padano-smør

    1. 1
      Pepper, pecorino og grana padano-smør: Rist pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til de lukter aromatisk, ca. 2-3 minutter.
    2. 2
      Avkjøl og knus i en morter. Du kan også brette et kjøkkenpapir over dem og kjevle over til du har en blanding av finkvernet og grovt pepper. Bland det med resten av ingrediensene i en bolle.
    3. 3
      Spre smøret utover i en linje på et bakepapir og rull det sammen til en tykk pølse. Pakk godt inn i plastfolie og legg det i fryseren. Etter en time har smaken satt seg i smøret og du kan skjære det i pene skiver.
  3. Chili- og limesmør

    1. 1
      Chili- og limesmør: Bland sammen alle ingrediensene godt i en bolle. Spre smøret utover i en linje på et bakepapir, rull det sammen til en tykk pølse og legg i fryseren.
    2. 2
      Etter en time har smaken satt seg i smøret, og du kan skjære pene skiver av det.