Skikkelig digg pølsetopping
Pimp opp pølsene med hurtigsyltet rødløk, kremet potetsalat og pesto med mandler, mynte og ruccula.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Hurtigsyltet rødløk
- 1Skjær løken i tynne skiver og legg den i et syltetøyglass. Pakk den gjerne godt sammen.
- 2Skrell og skjær ingefæren i skiver og legg dem i en kjele sammen med vann, hvitvinseddik, sukker, salt, pepperkorn, timian og laurbærblad. Kok opp og la det småkoke i 4 minutter.
- 3Fjern kjelen fra varmen og la det stå i 30 minutter. Hell så blandingen over løken, sett på lokk og plasser i kjøleskapet. Etter en time er den klar, men etter 1-3 dager er den ekstra god.
- 4Skjær potetene i små terninger og dampkok dem til de så vidt har blitt passe myke. Overkokes de vil salaten bli grøtete, så la det forbli litt tyggemotstand i bitene. Sett til side for avkjøling.
- 5Rør sammen resten av ingrediensene til potetsalaten i en bolle. Bland i finhakket gressløk, vårløk og sylteagurk, og smak til slutt til med salt og pepper. Vend sausen inn i potetene og sett til side.
- 6Rist mandlene sprø og gylne i en tørr, tykkbunnet stekepanne på middels varme. Legg de deretter i en foodprosessor sammen med hvitløk, ruccula, Grana padano og mynte. Kjør til alt er finhakket.
- 7Hell deretter i oljen, litt etter litt, til du har ønsket konsistens på pestoen. Tilsett sitronsaft og smak til med salt og pepper. Ønsker du en tynnere pesto, tilsetter du noen spiseskjeer til med olje, evt. vann.
- 8Servér grillede pølser med hjemmelaget syltet rødløk, potetsalat og pesto.
- 1