-
Skrubb potetene og skjær dem i grove skiver. Kok dem i lettsaltet vann til du enkelt kan stikke en kniv gjennom dem – blir de kokt for lenge vil salaten bli til mos. Avkjøl dem og legg dem i en stor bolle.
-
Legg i reddikene skåret i løvtynne skiver (bruk gjerne en mandolin), vårløken skåret diagonalt i tynne skiver og grovhakket persille. Skyll kapersen, hakk den grovt og ha den i.
-
Kok eggene i 8 minutter og avkjøl dem straks i kaldt vann, skrell dem og del dem i to. Legg dem til side.
-
Pisk sammen sitronsaft, eddik og sennep i en skål. Tilsett oljen gradvis mens du pisker til du har en tykk vinaigrette. Smak til med en klype salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend alt forsiktig sammen.
Topp med pinjekjerner, ristet gylne i en tørr stekepanne på middels varme, og egg.