Porsjonspai med tomat og spinat

Lag smakfulle og praktiske porsjonspaier med tomat og spinat. Bruk gjerne rester du har, eller tilsett skinke, kjøttdeig eller kylling om ønskelig. Oppskriften gir cirka 12 små paier.

Ingredienser

Paibunn (eller bruk ferdig paideig!)

  • 3 dl hvetemel, siktet
  • 150 g smør eller margarin
  • 0,3 ts salt
  • 2 ss vann

Fyll

  • 3 egg
  • 2 dl lettmelk
  • 1 tube smøreost, naturell (eller med smak)
  • 6 cherrytomater
  • 1 neve spinat
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Smuldre mel og smør sammen, og tilsett litt og litt vann til du har en jevn paideig.
  3. Del deigen i 12 deler og fordel i muffinsformer eller små porsjonsformer.
  4. Sett i kjøleskapet i 3-4 minutter.
  5. Forstek deretter paiene på 200 grader i ca. 8 minutter.
  6. Pisk sammen egg, melk, smøreost, salt og pepper.
  7. Legg cherrytomater delt i biter og litt spinat sammen i hver paibunn og hell røren over.
  8. Stek i cirka 25 minutter eller til overflaten er gyllen og fyllet er stivnet.