Shakshuka

Shakshuka er en knallgod nordafrikansk tomatsaus med egg.

Ingredienser

Shakshuka

  • 1 stk Gul løk
  • 1 stk Paprika
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje, pluss ekstra til servering
  • 1 ss Tomatpuré
  • 0,5 dl Vann
  • 1 ts Malt cumin
  • 1 ts Malt koriander
  • 1 ts Paprikapulver
  • 2 pk Hakkede tomater
  • Flaksalt
  • 4-8 stk Egg
  • Godt brød

Slik gjør du

  1. Skjær løken i små terninger og paprikaen i tynne båter. Finhakk hvitløken.
  2. Varm oljen i en stor stekepanne over middels høy varme og stek løk og paprika til de er myke, men uten stekeskorpe. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til.
  3. Rør inn tomatpuré, vann og krydder og la det steke til tomatpuréen har fått en mørkerød farge.
  4. Tilsett tomatene, rør om og la sausen putre i 10 minutter til den har tyknet litt. Smak til med salt.
  5. Lag små reder i sausen og knekk forsiktig i eggene. Sett på et lokk, reduser varmen til middels og la eggene koke til hviten har stivnet.
  6. Server toppet med litt ekstra olivenolje og med godt brød til å dyppe i sausen.