Taco bowl med kidneybønner

Får du ikke nok av taco? Her er oppskrift på en mettende middagssalat med bønner og quinoa.

Ingredienser

  • 4 dl quinoa
  • 3 gulrøtter
  • 20 cherrytomater
  • 2 avokado
  • 1 boks mais
  • 1 hjertesalat
  • 760 g kidneybønner
  • 1 pose tacokrydder
  • 200 g revet ost
  • 1 glass tacosalsa
  • 4 ss lettrømme
  • tortillachips
  • koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Start med quinoaen og tilbered etter fremgangsmåten på pakken. Kutt opp grønnsakene i mindre biter.
  2. Skyll kidneybønnene og stek dem i en stekepanne på middels varme. Tilsett ferdig tacokrydder, men bruk gjerne litt mindre krydder enn du vanligvis bruker i kjøttdeig. Husk å tilsette litt vann slik at krydderet fordeler seg jevnt.
  3. Server taco bowlen i store, dype skåler. Quinoaen kan ligge nederst i bunn av skålen, fyll på med grønnsakene og osten på topp, hell over litt tacosaus og lettrømme. Strø koriander på og server med tortillachips.