Kjapp og digg tilbehør til taco

Det er enkelt å lage skikkelig digg tilbehør til taco. Her er fire oppskrifter som spicer opp «hele» Norges fredagsfavoritt.

Det selges svimlende mengder tacoprodukter i norske butikker hver eneste uke, vi får rett og slett ikke nok. Hvorfor ikke prøve å lage taco-tilbehøret selv neste gang?

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Med enkle grep kan du spice opp tacoen med hjemmelaget tilbehør. Syltet rødløk, pico de gallo, bønnestuing og guacamole er fire typer taco-tilbehør som er superenkelt å lage selv. Her er oppskriftene: 

Lettsyltet rødløk

Dette trenger du: 

  • 2 rødløk
  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • Litt pepper

Slik gjør du: 

  1. Skrell løk og kutt dem i skiver. Ha løken i et glass som tåler varme.
  2. Tilsett vann, sukker og eddik i en kjele, og kok opp til sukkeret er oppløst. 
  3. Hell laken over løken, og la det trekke i minst 30 minutter før du serverer. 

 

Bønnestuing

Dette trenger du: 

  • ½ gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 380g svarte bønner
  • 380g kidneybønner
  • 1 dl vann
  • ½ lime
  • 1 ts salt
  • 2 ts cumin
  • 1 ts pepper

Slik gjør du: 

  1. Hakk løk og hvitløk, og stek med olje til løken er gul.
  2. Skyll bønnene og bland de inn med løken. 
  3. Hell i vannet og mos blandingen med stavmikser. 
  4. Smak til med, limesaft, salt, pepper og cumin. 

Pico de gallo

Dette trenger du: 

  • ½ rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss jalapeno fra glass
  • 4 tomater
  • 6 stilker koriander
  • 2 lime
  • Salt og pepper til smak

Slik gjør du: 

  1. Finhakk rødløk, hvitløk, jalapeno, tomater og koriander, og ha det i en skål.
  2. Press limesaft og hell det over grønnsakene. 
  3. Smak til med salt og pepper, la den gjerne stå i kjøleskapet et par timer før servering. 

Guacamole

Dette trenger du: 

  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 1/2 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 tomat
  • 6 stilker koriander (kan sløyfes)
  • Salt og pepper til smak

Slik gjør du: 

  1. Mos avokadoen, og ha den i en skål.
  2. Press limesaft og hell det over avokadoen. 
  3. Finhakk rødløk, hvitløk, tomat og koriander, og rør det sammen med avocadoen. 
  4. Smak til med salt og pepper.

Relatert innhold