Tips til enkel pavlova

Slik lykkes du med pavlova

Den populære festkaken pavlova har blitt et fast innslag på norske kakebord. Men hvorfor heter den egentlig pavlova? Og finnes det en enkel måte å lage den på? Svarene på dette og mer til, får du her.

Det er ikke uten grunn at pavlova er den ultimate festkaken. Med sprø marengsbunn, fyldig krem og friske bær på topp får du en kake som både smaker godt og ser fantastisk ut. Her får du svar på alt du lurer på om pavlova, og en enkel oppskrift som alle kan lykkes med.

Hvorfor heter den pavlova?

Kaken er oppkalt etter den russiske ballettdanserinnen Anna Pavlova. Kaken ble laget til ære for danserinnen under hennes gjesteopptredener i Australia og New Zealand på 1920-tallet.

Hvor lenge holder en pavlovabunn seg?

Når marengsbunnen er stekt ferdig skal den være sprø på toppen og langs kantene, og myk og seig inni. Avkjølte bunner kan oppbevares i tett boks i flere dager.

Kan jeg fryse pavlova?

Marengsbunnen kan fint fryses ned og har god holdbarhet, men kremen og resten av toppingen bør du vente med til servering. Smaken og konsistensen på kremen kan endre seg, og frukten og bærene blir ofte vasne og rennende. Du kan fryse ned rester, men om du vil servere en delikat kake med frukt og bær, er det anbefalt å pynte den samme dag som den serveres.

Når bør jeg pynte pavlovaen?

For at kaken skal smake godt og se flott ut er det anbefalt å pynte pavlovaen rett før servering. Marengsbunnen kan bli myk og bløt, og kremen flyte ut om den blir stående for lenge. 

Kan pavlova stå natten over?

En avkjølt marengsbunn kan stå enten i en boks eller i en avslått stekeovn over natten. Da vil marengsen holde seg sprø og god. En pyntet pavlova med krem og bær bør spises samme dag. 

Hva kan jeg ha som topping på pavlova? 

Den klassiske kombinasjonen er jordbær, blåbær og bringebær. Men det er mange andre gode ting du kan toppe kaken med, prøv for eksempel noen av disse kombinasjonene: 

  • Ferske bringebær og revet mørk sjokolade
  • Nektariner og karamellsaus
  • Kiwi og jordbær
  • Mango og kokos
  • Sjokoladekrem og moreller

Hvordan lager jeg pavlova? 

Å lage pavlova er enklere enn mange tror. Om du ønsker å lage den fra bunnen av kan du prøve denne oppskriften. I tillegg finnes det snarveier om du vil lage en raskere variant. Bare prøv denne raske varianten.

Enkel pavlova på 1-2-3

Pavlova på 1-2-3

Du trenger:

1 pose TORO Marengs Pavlova 

1,5 dl vann

1 pk TINE Piano Pavlovakrem

1 beger blåbær

1 beger jordbær

1 beger bringebær

Slik gjør du det:

1. Tilbered marengsbunnen etter anvisning på pakningen. Marengsbunnen kan fint lages dagen i forveien så lenge den oppbevares på et tørt sted.

2.Tilbered pavlovakremen etter anvisning på pakningen og bre utover marengsbunnen rett før servering.

3.Topp med friske bær. Server og nyt!

Til pavlova.png
Med TORO pavlovamargengs og TINE Piano pavlovakrem på lur er veien kort til en vellykket kake.