Våre 5 beste gavetips til farsdag

Datter som klemmer far.

Er du litt sent ute eller har en forelder, far, partner eller bror som har alt han trenger? Her får du tipsene til nyttige gaver, som ikke koster skjorta.

Hvorfor har vi farsdag? Dagen er inspirert av morsdag og ble feiret for første gang i 1909 da amerikanske Sonora Smart Dodd ville gjøre stas på sin far. Dagen er en hedersdag for fedre og fra gammelt av steller man ekstra godt med sin far akkuratt denne dagen.

Farsdag markeres på forskjellige dager i forskjellige land. Hovedvekten av land som feirer farsdag, gjør det den tredje søndagen i juni. I Tyskland markeres farsdag på Kristin Himmelfartsdag, med begrunnelse i at bibelen sier at Jesus dro til sin far i himmelen på den dagen. I Norge, som Nord-Europa for øvrig, markerer vi alltid farsdag den andre søndagen i november.

Se  våre fem beste tips til farsdagsgaver.

1. Undertøy

Det er muligens en klassisk farsdagsgave, men den årlige oppgraderingen i undertøysskuffen kan tross alt være nødvendig. Hos din lokale KIWI-butikk får du kjøpt kvalitetsundertøy, samtidig som du tar ukeshandelen.  

farsdag_undertøy.jpg
Hos oss finner du både sokker og boksere fra Pierre Robert.

2. Feir med frokost på senga

Overrask med en ekstra god frokost. Med Nescafé Gull kan du lage enkle og smakfulle kaffedrikker. Hva med eksempelvis en litt sterk Chili café Mocha? Se Odd-Bjørn Hjelmeset tester oppskriften her.

Vi har mange varer i våre butikker som kan gjøre forskjellen på en god og en fantastisk søndagsfrokost. Kjøp gjerne noe sunt og godt som far liker ekstra godt, som for eksempel nøttemix, en kald kaffedrikk eller frisk frukt. Dette kan gi frokosten det lille ekstra som skal til for å føle at man blir gjort esktra stas på. Pynt gjerne med levende lys og lag noen gode og enkle havrerundstykker, bananpannekaker eller en smoothie?

farsdag_snacks.jpg
Til frokosten kan du overraske med for eksempel Eldorado Mix nøtter&bær, grønne druer fra Cevita, Cevita Smoothie ANTIOX og Tine IsKaffe Caffe Latte ZERO.

 

3. Imponer med middag

«Veien til mannens hjerte går gjennom magen», heter det i et gammelt ordtak (for ordens skyld, vil vil gjerne argumentere med at det gjelder for alle kjønn). Middagen smaker ofte litt bedre når du ikke har laget den selv, men heller får den servert. Lam hører både søndag og høsten til, og da passer det ekstra godt med lammelår til farsdagmiddag. Se kokken Christer Rødseths tips til et perfekt lammelår her. Ellers kan du jo tjuvstarte på jula med fars favoritt: pinnekjøtt! Se årets sortiment av pinnekjøtt og tilbehør her.

Er du ikke så glad i lam? Her finner du oppskrifter på forskjellige retter med storfe.

4. Hudpleie og hygiene

Deodoranter, hårvoks, kremer og dusjsåper er forbruksvarer man alltid trenger påfyll av. Kjøp noe han pleier å bruke, eller benytt sjansen til å velge noe nytt og spennende om du tror han kan sette pris på en forandring.

Lufta blir tørrere når vi nå går mot vinter, så en beskyttende hudkrem kan være en fin gave for å vise at du bryr deg om hans velvære.

farsdag_hygiene2.jpg
Vi har flere hygieneprodukter for menn, blant annet: Gilette Gel Series Moisrurizing, DEFINE MEN Clay Moulding, Nivea Men After Shave Balm, Palmolive Roll-On Pure Arctic og Asan Mild Trippel Dusj.

 

5. Noe godt til kaffen

De fleste liker noe søtt til kaffen, så hvorfor ikke overraske med en hjemmelaget kake. Hva med en enkel sjokoladekake eller en saftig daimkake? Se oppskrifter på disse og flere kaker her. Å lage noe sammen kan dessuten være en hyggelig søndagsaktivitet for hele familien.