5 fiskepålegg som gjør det lett å få i seg nok fisk

Brødskiver med makrell i tomat på tallerken.

Det kan være utfordrende å spise den anbefalte mengden fisk, men med fisk på skiva blir det lekende lett å få i seg 2-3 fiskemåltider i uka.

Du trenger ikke å vente til middagen med å få i deg fisk. Med vinteren kommer mørketid, og behovet for D-vitamin blir ekstra viktig. For å gjøre det lettere å dekke den ukentlige anbefalingen på 300-450 gram, kan det derfor være lurt å spise mer fisk på brødskiva. 

Et sunt kosthold med innslag av fisk kan gi kroppen energien den trenger gjennom vintermånedene. Fisk på brødskiva er minst like godt som det er sunt, og det finnes flere alternativer som du kan kose deg med til frokost, lunsj eller kvelds.

Fem fiske-favoritter på brødskiva

1. Kaviar

Mills kaviar på knekkebrød.

Kaviar er så godt at den i utgangspunktet klarer seg fint alene på skiva eller knekkebrødet, men den er også skikkelig digg på ost eller sammen med litt agurk. For ikke å snakke om på egg! Kaviar og egg er en klassisk kombinasjon. Kaviar gjør seg i tillegg godt som topping på  fiskepudding eller kremost.

2. Makrell i tomat

Stubburet makrell i tomat på brødskiver.

Makrell i tomat er et sunt og godt pålegg som er rikt på omega-3 og sunne fettsyrer. Omega-3 fettsyrene, EPA og DHA, som det finnes mye av i fet fisk som makrell, bidrar til hjertets og blodårenes normale funksjon. 

Selv om makrell i tomat smaker nydelig alene, passer det også utmerket sammen med avokado, agurk, rødløk eller basilikum. Hvis du føler deg inspirert, kan du i tillegg sylte rødløken. Dette er alle smaker som går ypperlig sammen med makrellen. Bare pass på å tygge før du svelger, for ja, det er så godt at man kan risikere å bare sluke skiva.

3. Tunfiskrøre

Mills Tunfiskrøre på brødskive og boksen ved siden av.

Tunfisk er en mager og proteinrik fisk, som også funker godt på skiva. Protein fra fisk kjennetegnes av meget høy kvalitet, og inneholder alle de essensielle aminosyrer. Denne tunfiskrøren fra Mills er et smakfullt pålegg som gjør det litt enklere å spise fisk på skiva, litt oftere. Produktet inneholder over 50 prosent tunfisk fra bærekraftig fiske og er naturlig rikt på protein. Mills Tunfiskrøre passer også utmerket i wraps eller toast.

4. Hjemmetlaget laksepålegg

Hjemmelaget laksepaalegg

Har du rester etter laksemiddagen? Bruk det til å lage et digg laksepålegg til brødskiva. Laks er det vi kaller fet fisk, og av de 350-400 grammene med fisk du bør spise i uken bør minst 200 gram være fet fisk. Fet fisk er den matvaren som inneholder mest D-vitamin, og D-vitamin bidrar til å styrke immunforsvaret. Laksepålegg passer ellers godt med topping som avokado, vårløk, rødløk, spirer, koriander og sitron. 

Se oppskriften på hjemmelaget laksepålegg her.

5. Røkelaks

Fiskemannen Røkelaks på brødskiver.

Dette pålegget er en klassiker, og du trenger jo ikke vente til spesielle anledninger med å kose deg med røkelaks. Røkelaks passer i grunn bra med alle versjoner av egg, men favoritten er nok den velkjente eggerøra. Smøreost og kremost er også godt sammen med laksen, spesielt med en klype dill eller gressløk. Og en siste fun fact for alle fiskeelskere der ute: det er faktisk digg med kaviar oppå røkelaks.