7 nye måter å servere fiskekaker på

Fiskekaker er noe av det aller raskeste du kan lage.

Fiskekaker er en gjenganger på norske middagsbord. Med mer spennende tilbehør blir fiskekakene alt annet enn kjedelige. Bare prøv et av disse syv forslagene!

Har du barn som rynker på nesen når de hører at det er fisk til middag? Da kan det være smart å servere fisken i form av kaker. 

For mange barn er fiskekaker enklere å like enn et fiskestykke, og middagen blir ekstra sunn hvis du velger fiskekaker med ekstra mye fisk. Med variert tilbehør, frister den også de voksne.

Velg fiskekaker med høyt innhold av fisk

– Fiskekaker kan være sunn, god og enkel hverdagsmat. Husk bare å velge fiskekaker med minst 60 – aller helst 80 – prosent fiskeinnhold og sunt tilbehør, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Fiskekaker med høyt fiskeinnhold teller som ett av ukens fiskemåltider, og så kan du supplere med fet fisk som laks eller ørret en annen dag i uken. Det er nemlig kun de fete fiskeslagene som bidrar med D-vitamin og viktige omega 3-fettsyrer.

Det beste tilbehøret til fiskekaker

Her er syv nye måter å servere fiskekakene på:

1. Fiskekaker med frisk mangosalsa og spicy chilimajones

Burger med fiskekake
Fiskeburger er en superrask, sunn og god middag. Foto: Fiskemannen

Ute etter en rask og god hverdagsmiddag? Burger er en anvendelig middagsrett som du enkelt gjør sunnere ved å erstatte burgerkjøtt med Fiskemannens fiskekaker eller fiskeburger. Fiskekakene steker du ferdig på null komma fisk, og retten blir både balansert og god med en frisk mangosalsa og spicy chilimajones.

2. Fiskekaker i biter med pastaskruer

5. fiskekaker med pasta .jpg
Fiskekaker med pastaskruer kan fort bli en barnefavoritt!

Pasta er en favoritt blant mange, og kanskje spesielt hos familiens minste medlemmer. Med erter og fiskekaker i biter har du en superrask og enkel hverdagsmiddag for hele familien. 

3. Fiskekaker med grønnsaksspyd

Fiskekake- og grønnsaksspyd.jpg
Fiskekaker + grønnsaker = sant! Foto: Fiskemannen

Et annet forslag som mest sannsynligvis vil slå an hos barna er å servere fiskekakene på grønnsaksspyd. Del fiskekakene i biter og stek dem i en stekepanne i et par minutter. Tre deretter bitene på et spyd sammen med for eksempel paprika, mango, cherrytomater og sukkererter. Server spydene sammen med byggris og en rømmedipp for en kjempegod og leken middag.  

4. Fiskekaker med pastasalat

Fiskekaker med pasta.jpg
Nydelig middag på kun 15 minutter. Foto: Fiskemannen

Hva får du om du kombinerer fiskekaker med en deilig pastasalat med soltørket tomat, avokado og fetaost? Jo, en hverdagsmiddag som er like enkel å lage som den er å like. Kjapt går det også, og på kun 15 minutter har du middagen klar.

Tips: Lag gjerne en ekstra stor porsjon, for denne retten smaker like godt til lunsj dagen etter. 

5. Hjemmelagde asiatiske fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker.jpg
Fiskekaker med asiatiske smaker - friskt og godt!

Fiskekaker er også enkelt å lage selv, og denne versjonen med koriander, chili og ingefær er både frisk og god! Kanskje litt mer tilpasset den voksne gane, men hvis du er litt mer forsiktig med chili og ingefær kan nok også denne bli en barnefavoritt. Husk, barn liker også at maten har smak. Ris og soyasaus er det også mange barn som liker, så her er det bare å tilpasse!

6. Fiskekaker i pita

Fiskekaker i pita.jpg
 Server fiskekaker med smak av Middelhavet. Foto: Fiskemannen

Er du blant dem som lengter etter sol, sommer og Middelhavet? Da er denne oppskriften definitivt noe for deg. Server fiskekakene sammen med klassisk gresk tilbehør som pitabrød, frisk tzatziki og en smakfull gresk salat for en rask og kjempegod hverdagsmiddag som hele familien kommer til å like.

7. Fiskekaker i hjertesalat

Fiskekaker i hjertesalat.jpg
Bytt gjerne ut hjertesalaten med tacoskjell til barna.

Prøv denne enkle fiskeretten til middag eller kveldskos. Serverer du den med tacoskjell i stedet for hjertesalat kan den fort bli en ny barnefavoritt også!