Fiskepinner er en kjapp, enkel og god hverdagsklassiker som kan serveres på utallige måter. Her får du tips til sunt og skikkelig godt tilbehør til fiskepinner.
Fiskepinner er kjent som barnas favoritt, og varierer du tilbehøret litt blir det raskt en favoritt blant de voksne også. Hva med å teste ut en av disse middagene i dag?
Wraps med fiskepinner og salat
Fiskepinner kan tilberedes i ovnen eller i stekepanna. Server i wrap med mango og avokado, så har du en rask og skikkelig digg hverdagsrett.
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 pakke Findus fiskepinner
- 1 pakke tortillas
- 1 pose blandet salat
- 1 stk mango
- 1 stk avokado
- 1 stk rødløk
- ½ boks lettrømme
- Persille og/eller timian
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 225 grader varmluft. Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
- I mellomtiden skjærer du mango og avokado i biter og rødløk i skiver.
- Rør sammen urter (f.eks. timian og persille) og lettrømme, og smak til med litt salt og pepper.
- Varm gjerne tortillas i ovnen eller stekepannen. Fyll hver tortilla med salat og grønnsaker, del fiskepinnene i to og legg på toppen. Ha på litt rømmedressing og rull sammen. Håper det smaker!
Fiskepinner med stekt ris
Piff opp fiskepinnene med stekt ris som tilbehør. En enkel og kjapp rett med fiskepinner i hovedrollen.
4 porsjoner
Du trenger:
- 1 pakke Findus fiskepinner
- 4 dl ris, gjerne fullkorn
- 4 gulrøtter
- 1 pakke frosne erter
- 2 fedd hvitløk
- ½ gul løk
- 2 ss rapsolje
- 2 egg
- 2 ss soyasaus
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok risen slik det er anvist på pakken.
- Varm ovnen til 225 grader, varmluft.
- Skrell gulrøttene og kutt de i små biter.
- Tin ertene enten i stekepannen eller i mikrobølgeovn.
- Hakk løk og hvitløk.
- Pisk eggene sammen.
- Stek fiskepinnene på en stekeplate dekket med bakepapir i 14-16 minutter, vend halvveis i steketiden.
- I mellomtiden kan du lage den stekte risen. Start med å frese løk, hvitløk og gulrøtter i rapsolje på høy varme, til gulrøttene er myke.
- Skru ned til middels varme og tilsett risen. Stek risen lett.
- Lag et stort hull i midten av pannen, hell eggene i hullet og lag «eggerøre».
- Tilsett ertene og soyasaus, og bland godt. Vel bekomme!