Bruker du fisk som pålegg er det enklere å få i seg den anbefalte fiskemengden hver uke. Godt er det også!
Nordmenn spiser for lite fisk, samtidig sier så mange som sju av ti nordmenn at de ønsker å spise mer. Det kan være flere grunner til at dette er vanskelig. Noen liker ikke smaken, andre synes det blir for dyrt, og noen synes det er vanskelig å tilberede. På dager der tiden eller kreativiteten ikke strekker til, kan det være lurt å huske på at fisken også kan spises på brødskiva.
Makrell i tomat på skiva er kanskje den enkleste og raskeste måten å få i seg fisk på, og har en smak som også mange barn er glad i. Makrell i tomat inneholder flere næringsstoffer som er viktig for barn i vekst, og er samtidig en fin måte å få inn gode fiskevaner tidlig på.
Fet fisk som pålegg
Det er ingen hemmelighet at nordmenn er glade i brødskiver. Ifølge Ipsos Spisefakta er brødskiver den tiende mest spiste middagen i Norge. Da er det ekstra lurt å gjøre den så sunn og god som mulig. Velger du en stor boks med Stabbur-Makrell og fordeler den på to grove brødskiver, får du i deg hele 120 gram fisk.
Fet fisk, som makrell, er den viktigste kilden til omega-3-fettsyrer og vitamin D i kostholdet. Makrell inneholder også mye proteiner, enumettede fettsyrer, jod og vitamin B12. Det høye proteininnholdet gjør også Stabbur-Makrell til et godt alternativ for deg som trener og har en aktiv hverdag.
Tips til topping
Selv om Stabbur-Makrell er godt på brødskiva alene, kan du også kombinere makrell i tomat med deilig topping for mer variasjon i hverdagen. Samtidig får du i deg mer næringsrik mat.
Trenger du noen tips til topping? Dette er våre favoritter:
- Agurk
- Paprika
- Avokado
- Jalapeño
- Egg
- Reddik
- Sukkererter
- Revet gulrot
- Syltet rødløk
- Chili
- Oliven
- Timian
- Gressløk
- Basilikum
- Persille
- Lettmajones
- Sriracha
Har du dårlig tid? Da kan du velge en av de ferdig smakstilsatte Stabbur-Makrell med tomat og basilikum, salsa eller tomatfri peppermakrell i olje.