To enkle oppskrifter på havregrøt

Frokosten som gir deg en god start på dagen

Havregrøt er ikke bare en smakfull frokost, men gir deg også god næring og energi utover dagen. Her får du to enkle oppskrifter som vil falle i smak, enten du foretrekker havregrøten varm eller kald.

Noe av det beste med havregrøt er at den enkelt kan tilpasses etter smak og behov. Tilfører du nøtter eller peanøttsmør, i tillegg til frukt eller bær, vil den gi deg påfyll av det du trenger på starten av dagen. Så hiv på noen av dine favorittingredienser. Topper du i tillegg havregrøten med granola, vil du få mer næring, god smak og ekstra crunch.

Best i test

Bare Bra Granola Kakao & Bringebær og Bare Bra Granola Hasselnøtt & Kokos ble begge belønnet med terningkast seks og var blant testens vinnere da Bramat.no testet ulike typer musli i mars 2022. Testpanelet ga skryt for lavt innhold av sukker, mye fiber, høy andel fullkorn, lite mettet fett og bra med umettet fett.

Bare Bra Granola Kakao & Bringebær og Bare Bra Granola Hasselnøtt & Kokos på en kjøkkenbenk
Bare Bra er sprø og smakfull granola helt uten tilsatt sukker. Granolaen smaker ikke bare godt, men er også rik på fiber og er laget med naturlige råvarer, for å gi deg sunn og god energi gjennom dagen.

Granola er godt alene, men smaker også skikkelig godt i maten. Her får du to enkle oppskrifter som vil gi deg en god start på dagen:

Havregrøt med kakao- og bringebærgranola

Havregrøt med kakao- og bringebærgranola

Dette trenger du: 

  • 1.5 dl havregryn
  • 3 dl melk, plantemelk eller vann
  • 1 klype salt
  • 1 dl bringebær, frosne
  • 2 ss Bare Bra Granola Kakao & Bringebær
  • 1 ss peanøttsmør

Slik gjør du det: 

  1. Bland sammen havregryn, melk og en klype salt i en liten kjele. Kok opp under omrøring og la koke i 2-3 minutter.
  2. Rør inn bringebærene.
  3. Ha grøten over i en skål og topp med granola, peanøttsmør og noen ekstra bringebær om du vil.

Kjøleskapsgrøt med hasselnøtt- og kokosgranola

Kjøleskapsgrøt med hasselnøtt- og kokosgranola

Dette trenger du:

  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 dl Bare Bra Granola Hasselnøtt & Kokos
  • 2 dl melk eller plantemelk
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 2 ss peanøttsmør (kan sløyfes)
  • 1 dl blåbær til topping

Slik gjør du det: 

  1. Rør sammen havregryn, granola, melk/plantemelk og gresk yoghurt i en egnet beholder. Sett kaldt natten over.
  2. Om du ønsker kan du ha litt peanøttsmør i bunnen av et glass før du heller kjøleskapsgrøten over. 
  3. Topp med blåbær og litt ekstra granola.