NYHET!

Slik bruker du nyheten Mellommelk

Du har kanskje lagt merke til den i melkehylla allerede? En helt ny melk fra TINE i grønn kartong. Les mer om nyheten Mellommelk, og få tips til bruksområder her.

TINE kaller nyheten et banebrytende produkt i melkesegmentet, og det største som har skjedd siden de lanserte melk med 0,5 prosent fett for 25 år siden. 

Den nye melken har 2 prosent fettinnhold. Den havner mellom lettmelk med 1 prosent og helmelk med 3,5 prosent fett, og har derfor fått det passende navnet Mellommelk. Du får den i nesten alle KIWI-butikker.

Mellommelk har 40 prosent mindre fett enn helmelk, samtidig som den beholder en rund og frisk smak. Dette gjør den til et ideelt valg for både kaffe, bakst og matlaging.

Mange bruksområder 

Mellommelk er tilsatt D-vitamin og passer til alt du trenger melk til. Den er en god erstatning for helmelk i kaffe, og gir en fyldig smak uten å være for tung.

– Vi har testet TINE Mellommelk i matlaging og bakst hos oss. Den funker veldig godt som et alternativ til Helmelk, da den fortsatt har fylde, sier Tobias Osberg, matfaglig ansvarlig i TINE.

Vil du teste TINE Mellommelk? Her er tre ulike bruksområder som passer perfekt: 

I matlaging: Potetsuppe med sprøstekt bacon

I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre og melk blitt til en fyldig og varmende suppe. Topp den med sprøstekt bacon og frisk persille.
Hele oppskriften ser du her. 

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille med pack.jpg

I kaffen: Kaffe mocca

Kombiner espressokaffe, sjokolade og Mellommelk, og lag klassikeren kaffe mocca. Like god kald, som varm! Se fremgangsmåten her.

Kaffe mocca med pack.jpg

I baksten: Kanelboller

Kanelboller, eller kanelsnurrer som de også blir kalt, er en av de mest populære oppskriftene på gjærbakst. Med Mellommelk i baksten får du et saftig resultat. Hele oppskriften får du her. 

Ustekte kanelboller med pack.jpg