Sunne frokostblandinger hos KIWI

Slik velger du sunne frokostblandinger

Å starte dagen med en velsmakende frokostblanding kan være både næringsrikt og mettende, men det er ikke alle sorter som er like sunne. Her er tipsene til hva du bør se etter når du velger frokostblanding.  

Korn- og frokostblandinger er de mest vanlige frokostene i Norge. Det er enkelt, lett tilgjengelig, og velger du de sunnere frokostblandingene har du også fått en næringsrik frokost. Det kan vært praktisk når du egentlig ikke har tid til frokost. Spesielt for barn som skal vokse og prestere på skolen, er det viktig med en god frokost.  

Enkelt å velge sunne frokostblandinger 

Klinisk ernæringsfysiolog, Tine Sundfør
Klinisk ernæringsfysiolog, Tine Sundfør

Når du går inn i en butikk kan det noen ganger være overveldende å ta gode, sunne valg, men det er én ting som gjør dette valget enklere, ifølge klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. 

– Det aller enkleste er å bruke nøkkelhullsmerket som veileder. Nøkkelhullsmerket gjør det lettere å gjøre gode valg i butikken. Når du velger en frokostblanding med nøkkelhullet, inneholder den mer kostfiber, mindre tilsatt sukker, mindre salt og mindre fett og den er sunnere enn andre frokostblandinger uten nøkkelhull, sier Sundfør. 

 

 

 

Videre presiserer hun at frokostblandingen er sunnere jo mer fullkorn og fiber, og desto mindre tilsatt sukker og mettet fett den inneholder. I tillegg er det et pluss hvis frokostblandingen har mer hele korn som havregryn, rugflak, byggflak, nøtter, kjerner og frø.  

Mindre sukker, mer fullkorn 

Mange frokostprodusenter har tatt grep for å redusere mengden av både salt og sukker i egne produkter. 

Nøkkelhullsmerkede Havre Cheerios er blant de mest solgte frokostblandingene i KIWI. Sammen med Fitness, som også er merket med nøkkelhullet, har frokostblandingene fått høy score i ernæringstester fra ekspertene i Bramat.no. Andre gode valg er AXA 4-korn müsli og AXA müsli med blåbær, i tillegg til Supergranola fra Bare Bra og Granola med jordbær fra Synnøve Finden.

Nestlé Fitness og Cheerios Havre har alle nøkkelhullsmerket
Nestlé Fitness og Cheerios Havre har alle nøkkelhullsmerket

Nylig foretok bramat.no en test av granola og müsli, hvor «Bare bra Supergranola med kakao og bringebær» gikk helt til topps med terningkast 6. I juryens begrunnelse står det at dette er en av testens vinnere, med lite sukker og bra med fiber. Her kommer også Synnøve Findens Granola med jordbær godt ut, med et høyt innhold av fiber og moderat med sukker.  

Granola og müsli gir også en super start på dagen!
Granola og müsli gir også en super start på dagen!

Nøkkelen til en god start på dagen  

Se etter det grønne nøkkelhullsmerket når du velger frokostblanding. Da vet du at du velger et produkt med mer kostfiber, mindre tilsatt sukker og salt og mindre fett. 

Fire gode alternativer til en sunn og mettende start på dagen.
Fire gode alternativer til en sunn og mettende start på dagen.