Druer

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Druer

Druer er gode som snacks, til ostefatet, i smoothie eller som tilbehør til middagen. De små runde delikatessene kommer i mange ulike farger og smaker, og er en fin kilde til kostfiber.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15% bonus på alle epler, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Druer næringsinnhold

Næringsstoff Verdi per 100g
Energi kcal 62 kcal
Fett 0,2 g
Karbohydrater 13,8 g
Kostfiber 1,1 g
Protein 0,7 g
Salt 0 g

 

Bilde

3 kjappe fakta om druer

1. Druer består av 80 prosent vann.

2. Druene du får kjøpt i dagligvarebutikken er ikke av samme sort som druene det lages vin av. Vindruer er søtere, og har et seigere skall. Mye av smaken i vinen kommer fra nettopp det seige skallet i vindruene.

3. Det finnes mer enn 8000 varianter av ulike druer.

Nyttige fakta om druer

Oppbevaring av druer

Dersom temperaturen er for lav, mister druene smaken og blir "glassaktige". Druer oppbevares derfor best i kjøleskapet.

Druens bruksområder

Saftige druer egner seg godt som snacks, men de fungerer også godt til ostefat, som tilbehør til middagsretter, i smoothie og fruktsalater.

Når er druene i sesong?

Druenes sesong varierer noe mellom de ulike sortene. De fleste druesorter er i sesong mellom august og oktober.

Druesorter

 

Autumn Crisp

Autumn Crisp druene har en kort sesong, så disse gjelder det å nyte mens du har mulighet. Smaken av denne druesorten er søt, med et hint av muskat og kardemomme. Teksturen er ekstra sprø, og sorten er et resultat av at det hele tiden utvikles nye druesorter rundt om i verden.

 

Cotton Candy

Cotton Candy er i sesong på høsten, og disse har en spesiell og utpreget søt smak som kan minne om sukkerspinn. Druen er stenfri, grønn og svært populær spesielt blant barn.

 

Crimson

Crimson holder seg godt lenge, og de er utmerket som snacks. De er faste, avlange, friske og store, og er en druesort som egner seg ekstra godt til ost eller som garnityr. Smaken er litt syrlig, kraftig og søt.

 

Restetips

Har du druer til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er tre forslag:

1. Druer til ostefatet
Ost, druer og kjeks går hånd i hånd, med en kombinasjon av gode smaker og teksturer. Legg frem druer, smakfulle oster og sprø kjeks til en hyggelig kveld med familie eller venner.

2. Drue og rosenkålsalat
En frisk salat med druer og rosenkål er et smakfullt tilbehør til både kjøtt, kylling og svin. Stek delte druer og rosenkål i en panne med litt olje, finhakket hvitløk, ristede valnøtter og en teskje honning.

3. Druer på pizza
Vi vet allerede at druer og spekeskinke er en smakfull kombinasjon, og kombinasjonen blir heller ikke feil på en pizza! Lag gjerne en pizza med creme fraiche i bunn, toppet med ost, rødløk, druer og spekeskinke.

 

Restemat oppskrifter