Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Gulrot |
Gulrot er en allsidig rotgrønnsak som har sin faste plass i uttallige retter i den norske husholdningen. Gulrøtter er knasende sprø, saftige og søte. De kan nytes rå, bakes, stekes og kokes.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15 % på frukt & grønt |
Ernæring | Verdi per 100 g |
Energi kcal | 36 kcal |
Fett | 0,1 g |
Karbohydrater | 6,7 g |
Kostfiber | 2,7 g |
Protein | 0,7 g |
Salt | 0,1 g |
Vitamin A | 437 RAE (54 %*) |
*= Andel av referanseverdi.
1. Gulroten er en motstandsdyktig råvare. Den tåler å ligge i jorden over vinteren, mens de fleste andre grønnsaker må høstes før kulda setter inn.
2. En gulrot er laget av 88 % vann.
3. Gulrotens knallsterke farge kommer av gulrotens innhold av betakaroten.
Oppbevaring av gulrotGulroten kan gjerne oppbevares i plastpose eller plastboks, i kjøleskap ved 2-4 grader. |
|
Gulrotens bruksområderGulroten egner seg godt som snacks, og kan spises rå. Den passer også godt til bakverk, i salater, wok og gryter. Stek, bak, grill eller server den stuet. |
|
Når er gulroten i sesong?Gulrot er i sesong fra juni til april. |
Har du gulrøtter til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er 3 gode forslag:
1. Gulrøtter i brødet
Gulrøtter smaker knallgodt i bakst, og er en god smakstilsetter i brød. Finriv gulrøtter og tilsett i oppskriften du bruker for brødbakst.
2. Gulrotsmoothie
Smoothie er en enkel og nyttig måte å bruke opp grønnsak- og fruktrester på. Med gulrøtter i smoothien får du både næringsstoffer og en frisk, appellerende farge. Bland gjerne gulrøtter med mango, og kjør blandingen i en smoothie med vann eller juice.
3. Gulrot i vaflene
Gulrøtter gjør seg godt både i brød, kaker og ikke minst vafler. Tilsett en håndfull revet gulrot i vaffelrøren, og topp gjerne vaflene med crunchy nøtter.