Hjem - Tema - Frukt - Gulrot |
Gulrot er en allsidig rotgrønnsak som har sin faste plass i uttallige retter i den norske husholdningen. Gulrøtter er knasende sprø, saftige og søte. De kan nytes rå, bakes, stekes og kokes.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt |
Ernæring | Verdi |
Energi kcal | 36 kcal |
Fett | 0,1 g |
Karbohydrater | 6,7 g |
Kostfiber | 2,7 g |
Protein | 0,7 g |
Salt | 0,1 g |
Vitamin A | 437 RAE (54%*) |
*= Andel av referanseverdi.
1. Gulroten er en motstandsdyktig råvare. Den tåler nemlig å ligge i jorden over vinteren, mens de fleste andre grønnsaker må høstes før kulda setter inn.
2. En gulrot er laget av 88 prosent vann.
3. Gulrotens knallsterke farge kommer av gulrotens innhold av betakaroten.
Oppbevaring av gulrotGulroten kan gjerne oppbevares i plastpose eller plastboks, i kjøleskap ved 2-4 grader. |
|
Gulrotens bruksområderGulroten egner seg godt som snacks, og kan spises rå. Den passer også godt til bakverk, i salater, wok og gryter. Stek, bak, grill eller server den stuet. |
|
|
Når er gulroten i sesong?Gulrot er i sesong fra juni til april. |
Har du gulrøtter til overs, og lurer på hva du kan bruke de til? Her er tre forslag:
1. Gulrøtter i brødet
Gulrøtter smaker knallgodt i bakst, og er en god smakstilsetter i brød. Finriv gulrøtter og tilsett i oppskriften du bruker for brødbakst.
2. Gulrotsmoothie
Smoothie er en enkel og nyttig måte å bruke opp grønnsak- og fruktrester på. Med gulrøtter i smoothien får du både næringsstoffer og en frisk, appellerende farge. Bland gjerne gulrøtter med mango, og kjør blandingen i en smoothie med vann eller juice.
3. Gulrot i vaflene
Gulrøtter gjør seg godt både i brød, kaker og ikke minst - vafler! Tilsett en håndfull revet gulrot i vaffelrøren, og topp gjerne vaflene med crunchy nøtter.