Grillet kylling
Kylling er supert å tilberede på grillen.
Kylling er supert å tilberede på grillen.
Enten du planlegger en sommerfest eller vil krydre familiemiddagen, er valget av tilbehør like viktig som kyllingen selv. Her er våre beste tips til sommerens tilbehør.
Beregn 1 hel kylling til 4 personer. Den aller saftigste kyllingen griller du med en ølboks i buken. Alternativt kan du bruke cider, juice eller vann, men boksen er essensiell. Åpne ølboksen, hell ut cirka 2/3 av innholdet og tre kyllingen oppå åpningen, så den så vidt stikker ut (åpner du ikke boksen, kan den eksplodere, så dette er et viktig punkt).
Spre bena, så kyllingen blir så stabil som mulig, og stek den på indirekte varme på grillen, stående i en ildfast form. Stek til kjernetemperaturen er 68 grader, eller til du får klar saft rennende ut av den tykkeste delen på låret om du stikker et hull i skinnet inn til benet. La kyllingen hvile i 10 minutter, gjerne under folie, før servering.