Trikset som løfter grillmiddagen

Savner du det lille ekstra når du inviterer til middag rundt grillen? Jon og Anita har funnet den enkle, gode løsningen: De saftige grillspydene fra KIWI.

Jon og Anita er matelskerne som alltid er nysgjerrige på nye smaker. Denne sommeren har de oppdaget grillspydserien Sticks, som forlengst har blitt en populær storfavoritt blant KIWI-kundene

– Jeg har stor glede av å lage god mat, og trives godt både inne på kjøkkenet og ute ved grillen. Når vi har gode venner på besøk, så er det ekstra hyggelig å planlegge det lille ekstra, og ha planen klar i god tid, sier Jon Elshøy på balkongen på Brattlikollen. Der nyter han sommerdagene med kona Anita Värmskog Elshøy, og i dag har burgerne fått godt selskap på grillen.

Bilde

Så godt og så enkelt

– Det som gjør måltidet til noe ekstra, er jo tilbehøret. Og når det finnes tilbehør som er så godt og så enkelt som disse sticksene her, da kan alle få det til, konstaterer Jon og peker mot grillen der sticksene fra KIWI nærmer seg klare.

Sticks er kjapt å tilberede både på grillen og i panna, og fungerer like godt som hovedrett eller tilbehør. Med mange smakfulle varianter finner alle fort sin favoritt:

Sticks Taco er årets sommernyhet som du finner i alle KIWI-butikkene – i tillegg til de andre variantene i denne populære serien: Kylling Lårfilet med Paprika & Urter, Kylling Sticks Ingefær og Hvitløk, Svinesticks Chorizo, Mørbrad Sticks Korean BBQ og Rekesticks Marinert.

Serien er komplett med fiks ferdige sauser med smak av Korean BBQ og Mangosaus med chili, klare til å helles over i små skåler som gjør bordet komplett.

Bilde

Vannmelonen kan også grilles!

Anita er glad i farger på matbordet, og sørger for at grønnsakene også får en runde på grillen.

– Hvis du marinerer grønnsakene som skal på spyd og legger dem klare i kjøleskapet, så går det raskt å få maten klar, tipser Anita.

– Tilsett gjerne litt sitron i marinaden så de bevarer den friske fargen. Både squash, paprika, reddik og rødløk er perfekte smaker når de varmes på grillen! Vannmelon, hjertesalat og sitron kan også få et raskt besøk over varmen, og løfte fram smakene på en måte som du kanskje ikke har kjent før.

Bilde

Tilbehør du kan lage i forveien

Annet tilbehør du kan lage ferdig i forveien, er tomatsalsa, mangosalsa, blomkålmos og syltet rødløk. Med disse klare i kjøleskapet, kan bordet kjapt være dekket til hverdagsfest.

– God mat skaper øyeblikk som blir husket, det vet vi både fra våre egne barn og barnebarn. Det gjelder ikke bare festmiddagene, det er minst like stas når hverdagsmaten også får et løft, konstaterer Anita – og har et eksempel friskt i minne:

– Jon lå på sykehuset i seks uker for ikke så lenge siden, og da var mat noe jeg brukte for å muntre opp oss begge. Jeg kom på besøk der med rutete duk, koselige tallerkener og god mat jeg hadde laget til oss. Da er maten noe mer enn bare mat! Det blir noe som vi samles om, som muntrer oss opp og setter oss på andre tanker.