Er du på jakt etter en god dressing til salat, grillmat eller reker? Her er tre enkle og gode varianter som passer til hele sommerens meny.
En god dressing kan løfte et helt måltid, enten du skal spise burger, reker, salat, eller bare trenger noe ekstra godt tilbehør til grillmaten. Og den beste dressingen er den du lager selv. Noen dressinger er med på å fremheve smakene i den deilige retten – andre er rett og slett krona på verket, eller middagen da, som du har laget.
Det kan kanskje høres ut som ekstra arbeid å lage den selv, men det trenger ikke være komplisert. Mange av ingrediensene har du nok allerede i kjøleskapet, og alt du trenger å gjøre er å finhakke og røre dressingen sammen. Her er tre oppskrifter på enkle dressinger som passer hele sommerens meny:
Blåmuggostdressing
En smaksrik dressing, som passer like godt på burgeren som til sommersalaten.
Du trenger:
- 100 gram TINE Selbu Blå
- 1 dl lettmajones
- 2 dl TINE lettrømme
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss olje
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Smuldre osten i en bolle.
- Tilsett resten av ingrediensene og kjør alt sammen glatt med en stavmikser.
- Avkjøl dressingen før servering, så får den en fastere konsistens.
Rømmedressing med sitron og dill
En fyldig dressing med smak av sitron og dill. Perfekt til rekesmørbrødet eller som tilbehør til grillet fisk.
Du trenger:
- 3 dl TINE Lettrømme
- 100 g TINE Kremgo Urter
- 0,5 stk sitron, skall og saft
- 0,5 ts dill
- Salt etter smak
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en bolle
- Rør sammen til du har en jevn dressing
- Avkjøl dressingen før servering, så får den en fastere konsistens.
Yoghurtdressing med urter
Yoghurt er et ypperlig utgangspunkt for friske dressinger. Denne enkle varianten med ferske krydderurter passer godt til alle slags salater og grillmat.
Du trenger:
- 3 dl TINE Yoghurt Naturell
- 4 ss finhakkede krydderurter, f.eks persille, koriander eller gressløk
- 4 ss finhakket rødløk
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Ha alle ingrediensene i en bolle
- Rør sammen til du har en jevn dressing
- Avkjøl dressingen før servering, så får den en fastere konsistens.