Oppskrift på kjøleskapsgrøt

Har du hørt om T-banegrøten som lager seg selv?

I løpet av kort tid ble «overnight oats» den nye havregrøten. Denne enkle grøten lager seg selv i kjøleskapet over natten og spises gjerne kald dagen derpå.

På T-banen en morgen sitter en jente på vei til universitetet. Hun spiser noe med skje fra et stort syltetøyglass. I glasset er det ikke syltetøy, men hjemmelaget kjøleskapsgrøt.

Dette er grøt som har ligget i bløt over natten og som omtrent har laget seg selv. Den har ikke engang blitt kokt. Hun tok havregryn, vann og frosne blåbær i et syltetøyglass kvelden før, satte det i kjøleskapet og rørte inn noen spiseskjeer sitronyoghurt rett før hun løp til T-banen.

Grøt er redningen

At grøt de siste årene er blitt trendy, er utrolig flott. Ikke bare gir grøten en følelse av noe trygt og godt, men den er også sunn, gir god metthetsfølelse og er i utgangspunktet både rimelig og rask å lage.

Dette passer bra i travle hverdager hvor man både trenger mat som gir energi over lengre perioder og som bare tar noen minutter å slenge sammen når man har dårlig tid. Grøt er «fast food» på sitt beste! 

Sjekk gjerne ut disse tre oppskriftene på «overnight oats», eller kjøleskapsgrøt: